2015-12-31

Snart slutter endnu et år. Vi fik deltaget på en del markprøver med pæne resultater.
Cody sluttede i åbenklasse med en 1. præmie og mangler en mere, så skal han prøve kræfter med vinderklasse. Chaya samlede erfaring i begynderklasse og er nu klar til
debut i åbenklasse.
2015 var også året hvor vi mistede vor elskede Gismo. Det er altid svært at sige farvel
til hund, som gerne vil det hele, men fysikken magter det ikke på grund af hans skade.

Vi ønsker alle jagt- og hundevenner - Glædelig Jul og Godt Nytår - vi ses i 2016.

2015-12-24

Darfys Moreau fik ingen fødselsdagsgave af Chaya. Scanning af hende viste desværre ingen tegn på hvalpe, men vi vil forsøge igen senere.

2015-12-02

Chaya er blevet parret med Darfys Moreau, der er en dejlig labradorhan med et utroligt godt temperament. Moreau's sundhed er helt i top ligesom Chaya's og hans jagtlige egenskaber på såvel markprøver som opsamlinger er super. Vi har flere gange set ham i aktion og synes vældig godt om hans måde at arbejde på.  Vi venter nu spændt på om Chaya er drægtig.

2015-11-18

Vi måtte idag - alt for tidligt - tage afsked med Gismo. Han havde på weekendens jagt pådraget sig en skulderskade, som betød at han ikke længere kunne deltage på jagter og gåture. Vor evig glade og munter Gismo ville ikke kunne leve uden disse oplevelser, så derfor denne svære, men nødvendige beslutning.
En kærlig og fantastisk jagthund er væk - savnet er stort.

2015-11-09

I weekenden var vi atter på elgjagt i Sverige og denne gang lykkedes det. Der blev nedlagt en flot 8-takket tyr og et vildsvin på 120 kg/ubrækket.

2015-10-29

Opsamlingerne er i fuld gang og efter andejagter i september er det nu fasaner det gælder.
I uge 42 var vi på elgjagt i Sverige, men elgene var ikke jagtinteresseret, og vi havde endda elgtyr på kvoten, men der kom vildsvin forbi og det blev til 2 stykker.  Næste gang må vi se om elgene er mere interesseret.

2015-09-13

B-prøve, Krogenberg Hegn:  Cody deltog i åben klasse og fik en flot 1. præmie -
dommeren skrev: "En "bulderbasse", som med udtrykt glæde for sit arbejde, løser
alle opgaver med sikkerhed".

Chaya deltog atter i begynderklasse og fik også en flot 1. præmie - dommeren skrev:
"Dejlig hund som løser de stillede opgaver".

En herlig weekend er til ende med 1. præmier og bestået kvalifikationsprøve- så nu
gemmer vi markprøverne til 2016 og ser frem til vores opsamlinger og jagter.

2015-09-12

Kvalifikationsprøve, Teglstrup Hegn:  Cody og Chaya deltog og begge bestod prøven.

2015-08-30

B-prøve, Krogenberg Hegn:  Chaya deltog ved Labrador arrangementet i begynderklasse og fik en meget flot 1. præmie og blev desuden dommer Kresten Henriksens bedste hund.

2015-08-08

B-prøve, Fussingø:   Vi ville se UHM 2015, camperede på Randers City Camp, herlig sted. Dagen før var der B-prøve, hvor Chaya i begynderklasse fik en flot 1. præmie.
Cody debuterede i åben klasse og opnåede en 3. præmie - lidt mere ro og bedre fri ved fod.

2015-07-06

  Stort tillykke med 9 års dagen til Kiri og Moorman's Spitfire Ale's hvalpe:

Sille - Shawnee - Nico - Shadow

2015-06-28

B-prøve, Ibsker på Bornholm:  Chaya deltog i begynderklasse og denne gang lykkedes det. Hun fik en flot 1. præmie. Dommeren sagde: en veltrænet hund der kan sine discipliner, velført af en nervøs fører.

2015-05-23

B-prøve, Fønstrup Dam:  Chaya deltog i begynderklassen og løste de stillede opgaver godt, men en lagt fugl fra vand kostede, så det blev igen til 2. præmie.
Cody kom ikke på prøve, da hans fører var dommer på dagen.

2015-05-14

Schweiss prøve, Danstrup Hegn:  Chaya fik mulighed for at deltage på Toller klubbens sporprøve om tordagen. Her deltog hun på 400 m/3 timer spor. Chaya klarede sig flot
og fik 1. præmie.

2015-05-01

WT officiel, Krogenberg Hegn:  Chaya og Cody deltog i begynderklassen og Shawnee i vinderklassen. Det var Cody's første officielle WT og han klarede sig pænt og bestod.
Chaya og Shawnee var uheldige på post 5 og fik begge et rundt nul her, så resten af
dagen var ren træning.

2015-04-26

WT officiel, Lange Løng:  Her deltog Chaya i begynderklassen. Chaya løste opgaverne ganske godt, men lidt hurtigt afgang ved vandposten kostede et nul, så hun bestod ikke. Shawnee deltog i vinderklassen, hun klarede sig pænt igennem og bestod prøven.

2015-04-19

B-prøve, Feddet:  Chaya og Cody deltog i begynderklasse. Chaya gik rigtig godt, men en lagt fugl - hentet fra havet - kostede, så hun fik en 2. præmie.
Cody gik virkelig godt - den norske dommer var meget begejstret for ham og skrev i helhedsindtryk:  "En solid jagthund med meget stor intensitet, fart og stil, bliver derfor effektiv i alt sit arbejde." - Cody fik 1. præmie på sin første officielle optræden.

2015-04-11

C-prøve, Sonnerupgaard, Esrum:  Chaya og Cody deltog igen i begynderklassen, denne gang på vildt. Desværre koster en fugl på jorden fra vand en præmiering. Chaya lagde yderlig en fugl i søget, årsag: klar førerfejl. Cody smed en fugl i søget og tog en anden - årsag: der var en snog med i spillet. Så det blev til 3. præmie til begge hunde.
Shawnee var med i vinderklassens mocktrail, som var en walk-up. Hun mistede en fugl og tog én forkert, så det var ikke så godt, men ganske interesant at afprøve en mocktrail.

2015-03-14

C-prøve, Tisvilde:  Chaya og Cody deltog i begynderklasse på vildt og begge fik de en flot
1. præmie. - Shawnee deltog i vinderklassen og klarede post 2 ganske pænt, men mistede desværre en fugl på post 1, så det blev ikke til videre deltagelse.

2015-02-21

C-prøve, Nordskoven:  Chaya og Cody deltog også her i begynderklassen.  Cody lavede et fantastisk godt arbejde - det bedste dommeren havde set, men desværre kostede hans ivrighed en præmiering, ærgeligt.  Chaya fik 1. præmie og blev dommerens bedste hund.

Shawnee deltog i vinderklassen og klarede sig rigtig pænt, men fik ikke point nok til en placering.

2015-02-14

C-prøve, Hillerød:  Chaya og Cody deltog i begynderklasse og begge fik 1. præmie.

Shawnee deltog i vinderklassen med flot markeringsarbejde, god dirigeringsopgave, men lidt hurtig afgang på distraktion og en manglende "fugl" på post 3 kostede - så bedre held næste gang.

2015-02-08

  Stort tillykke med 5 års dagen til Shawnee og Huntsman's Choice Jay's hvalpe:

Jessie - Jolene - Jason - Joker

2015-01-27

  Stort tillykke med 7 års dagen til Kiri og Majlunds Black Bailey's hvalpe:

Guinness - Gismo - Zico - Frida - Molly

2015-01-24

Så sluttede jagt- og opsamlingssæsonen for denne gang. Vi og vore hunde har haft en dejlig tid i selskab med gode hundevenner og jagtkammerater og glæder os allerede til næste sæson.
Nu gælder det markprøverne og så der skal trænes og lydigheden skal bringes på plads, pudsigt nok bliver hundene lidt for selvstændige i løbet af jagtsæsonen.